В якому сирі міститься більше кальцію?

У знежиреному сирі кальцію більше, ніж в інших різновидах, але він досить погано засвоюється.

ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТМ КАЛЬЦІЯ:

Базилік (зелень)177 мг18%
Сир 4%164 мг16%
Сир 5%164 мг16%
Сир 9% (напівжирний)164 мг16%
Курага160 мг16%

•Jan 21, 2016

– Найкраще кальцій засвоюється з молочних продуктів середньої жирності (сир 3-5%, молоко – 2%, сметана – 10-20%). Низькожирні молочні продукти містять меншу кількість жиророзчинного вітаміну D і знижують засвоєння кальцію.

Нутриціолог вважає, що сир, як і решту молочки, краще є у першій половині дня, то є до 16.00. Оскільки у складі будь-якого молочного продукту містяться молочний білок та молочний цукор, а вони легше засвоюються саме в цей час.