У знежиреному сирі кальцію більше, ніж в інших різновидах, але він досить погано засвоюється.
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТМ КАЛЬЦІЯ:
Базилік (зелень) | 177 мг | 18% |
---|---|---|
Сир 4% | 164 мг | 16% |
Сир 5% | 164 мг | 16% |
Сир 9% (напівжирний) | 164 мг | 16% |
Курага | 160 мг | 16% |
•Jan 21, 2016
– Найкраще кальцій засвоюється з молочних продуктів середньої жирності (сир 3-5%, молоко – 2%, сметана – 10-20%). Низькожирні молочні продукти містять меншу кількість жиророзчинного вітаміну D і знижують засвоєння кальцію.
Нутриціолог вважає, що сир, як і решту молочки, краще є у першій половині дня, то є до 16.00. Оскільки у складі будь-якого молочного продукту містяться молочний білок та молочний цукор, а вони легше засвоюються саме в цей час.