Природні поліфеноли винограду також роблять оцет антиоксидантом, здатним протидіяти шкідливому впливу вільних радикалів, уповільнюючи старіння клітин. Оцет також здатний допомогти підтримувати в нормі рівень цукру в крові завдяки оцтовій кислоті, яка знижує рівень цукру.24 лют. 2021 р.
Навіщо можна використовувати виноградний оцет?
Його легкий аромат та тонкий смак прикрасять практично будь-яку страву – шашлик та мариновану рибу, страви з курки та таке гарне поєднання, як овочевий салат із сиром та виноградом. З винним оцтом добре поєднуються багато прянощів: перець, гірчиця, майоран.
Як правильно пити виноградний оцет?
Як використовувати виноградний оцет:
- для смаку – додавати у страви як салатну заправку та маринад;
- для покращення травлення та кислотності, зниження цукру, довгої енергії та ситості – 0,5 чл оцту на 1 склянку теплої води, приймати за 30-40 хв до кожного їди, 1 місяць.