Як довго можна зберігати консервацію?

Крім того, велике значення мають умови зберігання заготовок. Оптимальний температурний режим від +2 до +18 ° С в приміщенні без сонячних променів. Термін зберігання – не більше 3-х років. Що ще слід враховувати під час зберігання домашньої консервації?15-Aug-2022

Абсолютна більшість банок-закаток може зберігатися протягом 3-4 років Після закінчення цього терміну вживати вміст таких консервів не рекомендується. При цьому важливо знати та пам'ятати про два але. З різних причин закочення може зіпсуватися раніше за термін навіть у перший рік.

Температура в льоху має бути до +10, за такої температури баночки можна зберігати до 8-10 місяців. Якщо все-таки соління стоять довше, обов'язково дивимося на якість вмісту банок після відкриття.

Якщо в квартирі немає балкона, лоджії, антресолі чи місця на кухні зберігати банки з соліннями можна, можливо і в житлових кімнатах: під ліжком, за диваном, уздовж стін, під столами та інших подібних місцях. У таких випадках краще помістити банки в картонні коробки або дерев'яні ящики, що щільно закриваються.