Як довго можна зберігати саке?

Офіційно зберігати саке можна від трьох до п'яти років . При цьому саке, на відміну від вина, рідко розвивається у пляшках, оскільки немає жодної взаємодії з киснем – пробки найчастіше металеві. Величезний вплив на збереження смаку напою надає його зберігання набагато більше, ніж на вино або інші напої.12 Apr 2021

Раніше саке зберігали та перевозили у спеціальних кедрових бочках, але зараз його зберігають не в бочках, а в скляних чи керамічних пляшках. Саке також називають рисовим вином. Його роблять з відполірованого рису, води, дріжджів та кодзі. Кодзі – особливий вид цвілі, який допомагає розщеплювати крохмаль на цукор.

Потім настає період бродіння протягом 18-32 днів. Масові сорти саке блукають при температурі 15-20 °С, дорогі ж поміщаються в приміщення, що особливо охолоджуються, з температурою не вище 10 °С, оскільки вважається, що чим повільніше бродіння, тим багатший і яскравіший смак одержуваного напою. Пресування.

Пити саке можна гарячим, холодним та при кімнатній температурі. Важливість напою для нації відображена у кількості звичаїв, пов'язаних із його вживанням та виробництвом.