Як довго можна зберігати вишневе варення з кісточками

Варення з кісточками (з вишень, слив, абрикосів, аличі) зберігається менше. близько 7 місяців. Речовини, що виділяються з кісточок, псують продукт. Наприклад, вишневе варення без кісточок може зберігатися до 2 років, а з кісточками – лише півроку. 17 серп. 2022 р.

Скільки можна зберігати варення із шишок?

Варення із соснових шишок

особливості:Продукт готовий до вживання. До чаю, випічки, десертів.
Умови зберігання:Зберігати в прохолодному сухому місці при температурі від +0°C до +25°C і відносній вологості повітря не більше 75%. Після розтину зберігати в холодильнику не більше 14 діб при температурі від +2°C до +6°C.

Чому не можна варити варення з вишні? З кісточками?

Все тому, що у вишневих кісточках міститься глікозид амігдалін, який, потрапляючи в шлунок, під дією шлункового соку утворює сильну отруту – синильну кислоту.