Як довго розморожувати морепродукти?

Розморожувати бажано ніжно та тривало – доба на нижній полиці холодильника при температурі +5 градусів С. Цей спосіб зберігає текстуру, смакові та корисні властивості морепродуктів.

Найкращий спосіб розморозити мідії, вийняти пакет із морозильної камери та залишити його на верхній полиці холодильника для поступового розморожування на 7–8 годин. Якщо необхідно розморозити продукт швидко, не варто використовувати для цього крутий окріп. Найкраще вийняти мідії з пакета і помістити їх у друшляк.

Ще одне загальне правило свідчить, що заморожені морепродукти потрібні або розморожувати максимально делікатно, або починати готувати, розморожуючи зовсім. У першому випадку варто перекласти морепродукти з морозилки в холодильник за добу до приготування, щоб вони могли спокійно відтанути, не втративши соковитості та текстури.

Якщо ви хочете хороший продукт – не потрібно розморожувати її в мікрохвильовій печі, в гарячій воді, а просто покладіть її на нижній полиці холодильника, попередньо поклавши в глибоке блюдо або тарілку. Так ви можете пошкодити рибу, навіть – відривати частини, тому дочекайтеся, поки вона добре розмерзнеться і сміливо знімайте упаковку.