Як довго варити пельмені після закипання?

Нагадаємо, що домашні пельмені потрібно варити 7-10 хвилин після закипання, а магазинні – 5-6 хвилин, в залежності від їх розміру.10 Feb 2022

Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються і злипаються. Як правильно варити пельмені Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.

Пельмені не можна кидати ні в холодну, ні в киплячу воду. Бажано, щоб рідина була теплою. Її температура має перевищувати 50 градусів. Коли вода закипіла, її необхідно трохи остудити, використовуючи додаткову порцію холодної рідини.

Солять воду відразу після закипання, але до того, як опускати до неї пельмені. Щоб пельмені не склеювалися можна додати у воду ложку олії. Щоб пельмені не приклеїлися до дна каструлі, потрібно провести по дну каструлі шумівкою, особливо прилипливі пельмені відскочать від дна.