Насіння томату замочують за 1-2 тижні до сівби або безпосередньо перед посівом або пророщуванням.
Замочування насіння томата перед посадкою Насіння помідорів замочують для їх дезінфекції, підвищення схожості та рівномірності сходів, а також збільшення врожайності. Надії на добрий урожай помідорів виправдаються лише в тому випадку, якщо насіння томату були обрані правильно.
Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Наприклад, насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин; насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин; а ось горох і квасоля достатньо замочувати 12-15 годин.
Як замочувати насіння
- Насіння потрібно залити водою або спеціальним стимулюючим розчином так, щоб рідина покривала тканину з посівним матеріалом. …
- Рідина, що використовується для замочування, повинна бути кімнатної температури (18–20 °С), але в жодному разі занадто гарячою або холодною.