Як дуже повільно?

Якщо їжу споживати повільно, то ви помітите, що ваш організм насичується набагато швидше, і немає цього неприємного почуття тяжкості. Так ваш організм сам визначить необхідну йому кількість їжі, і ви зможете зупинитись тоді, коли отримаєте необхідний обсяг для нормальної життєдіяльності.

За словами нутриціолога Лідії Квашиної, здорова трапеза має тривати не менше 30-40 хвилин. Справа в тому, що процес травлення починається з того моменту, коли їжа надходить до рота. У складі слини є муцин, що сприяє формуванню та склеюванню харчової грудки.

Фізіологічна функція жування Багатьом знайомі рекомендації дієтологів пережовувати їжу ретельно і повільнонасолоджуючись кожним шматочком їжі. Так почуття голоду притупляється швидше, і людина може насититися невеликою кількістю їжі, уникнувши переїдання.