Як готували кашу у Стародавній Русі?

На Русі кашу воліли варити з великого зерна, та якщо з круп найдрібнішого помелу було поширене толокно. Готували толокно з вівса так: мили зерно, варили до напівготовності, висушували та товкли у ступі практично до стану борошна.Jan 30, 2016

Російські каші

  • Полба – напівдика дрібна пшениця. …
  • Ячмінь – ячмінь піддавався кільком видам обробки, що впливало на назву каш з цього злаку. …
  • Овес — вівсяні каші варили із цільних та подрібнених зерен. …
  • Просо — із проса робили пшоно. …
  • Пшениця крупу із дрібно перемеленої пшениці називали манною (манкою).

Кашу, як багато інших страв, готували у російській печі, у чавунці або глиняному горщику. У печі вона довго (дві-три години, а то й усю ніч) нудилася, і це дозволяло зберегти корисні речовини і надавало особливого смаку.

юшка 1) Кашів в Стародавню Русь називали юшку – найдоступніша і ситна їжа, варили з будь-якої крупи на воді або молоці.