Як грейпфрут впливає печінку?

Небажано вживати цей фрукт при панкреатиті, пієлонефриті, циститі, гепатиті, проблемах у ротовій порожнині, а надмірне вживання грейпфрутів гальмує роботу печінки. Крім того, грейпфрутовий сік руйнує зубну емаль.

Найкорисніші фрукти для печінки – це грейпфрут, лайм та лимон. Цибуля і часник. Містять у великій кількості аліцин, який має протизапальну дію та сприяє очищенню організму від шлаків та токсинів.

Грейпфрути не рекомендується їсти при захворюваннях шлунково-кишкового тракту: людям з виразковою хворобою, хронічним гастритом з підвищеною кислотністю, а також при захворюваннях печінки та нирок. Небажано їсти ці фрукти при панкреатиті, пієлонефриті, циститі, гепатиті, оскільки грейпфрут може додатково вплинути працювати печінки.

Завдяки антиоксидантам та калію грейпфрут допомагає підтримувати судинну дилатацію, модулює рівень цукру в крові, стимулює втрату ваги, а також знижує рівень холестерину ЛПНГ та тригліцеридів. Все це працює на захист серця.