Як і чим корисний селера

Селера багатий вітамінами С, K A, E, РР та групи В. Наприклад, на 100 г продукту міститься 8 мг вітаміну С. Також у його складі присутні кальцій, магній, залізо, калій, цинк, селен і 12 видів антиоксидантів. Все це робить даний продукт корисним для серця, імунітету та стану кісток.17 квіт. 2022 р.

Які хвороби лікують селера?

Сік свіжого коріння селери застосовують при захворюваннях нирок, подагрі, ревматизмі, неврастенії, кропивниці, запалення шкіри. Його вважають добрим засобом при старечих запорах. Плоди рослини застосовують при астмі, цукровому діабеті, ожирінні.

Як правильно їсти селеру?

Стебла селери можна, можливо є як у сирому, так і приготованому вигляді. Вони стануть відмінним доповненням до смузі, перших і других страв, салатів, закусок. Тим, кого бентежать волокнисті частини стебел, кухарі радять їх бланшувати – опустити в киплячу воду на 5-10 секунд, щоб вони стали м'якшими.