Як і скільки варити м'ясо?

Попередньо м'ясо треба очистити та промити. Довести до кипіння сильному вогні. Після закипання з бульйону ложкою знімають пінку. Варити при щільно прикритій кришці (немає зіткнення пари з киснем і, відповідно, не окислюється жир у бульйоні) на слабкому вогні.

Скільки варити м'ясо – таблиця

Вид м'ясаЧас відварювання
Яловичина60 – 90 хвилин
Телятина30 – 60 хвилин
Свинина40 – 80 хвилин
Бараніна1 – 2 години

•Jan 4, 2022

Великий шматок варіть 2:00 або довше. Невеликі приготуються за 1-1,5 години. Слідкуйте, щоб вода не википала, і підливайте її за потреби. Готову яловичину залиште на 20-30 хвилин у бульйоні, перш ніж діставати.