Як пожвавити рис?

Не засмучуйтеся і не поспішайте викидати продукт у смітник. Розповідаємо, як «реанімувати» вчорашній рис, щоб він знову став смачним та свіжим. * Накрийте чашку з рисом тарілкою і відправте в мікрохвильову піч на 1,5-2 хвилини.. * Вийміть рис з мікрохвильової печі і розкладіть на плоскій тарілці.1 Jul 2019

Просто перекладіть Мал у посуд, що підходить для печі-свч, і додайте трохи питної води або легкого бульйону. Можна гріти відразу Мал з добавками (овочами, м'ясом, куркою). Намочіть паперовий рушник – не збризніть водою, а саме намочіть, але так, щоб його можна було вичавити, розправити і воно зберігало б форму.

Розігрійте Мал у каструлі Перекладіть крупу в каструлю, додайте кілька столових ложок олії та трохи бульйону чи води. Накрийте кришкою ємність і грійте Мал на слабкому вогні. Періодично помішуйте, поки гарнір повністю не прогріється.

Чим довше приготований Мал знаходиться в умовах кімнатної температури, тим більша ймовірність його обсіменіння бактеріями Bacillus cereus. Підігрівши кашу до 30-40 градусів, ви лише створюєте сприятливе середовище для збільшення їхньої колонії і підвищуєте ризик інтоксикації при споживанні продукту.