Як і скільки варити пшоно?

Як варити пшоно в каструлі Зменште вогонь до помірного. Крупа повинна трохи пузиритися. Варіть близько 20 хвилин або доти, доки не вбереться рідина. Залишіть кашу настоюватися під кришкою на 5–10 хвилин.18 May 2019

Як варити пшоняну кашу на плиті Всипте крупу у каструлю, залийте молоком чи водою. Якщо готуєте на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Доведіть до кипіння і варіть близько 30 хвилин або довше на помірному вогні періодично помішуючи. Рідина має вбратися.

20 хвилин Опустіть пакетик з крупою в каструлю з киплячою підсоленою водою (3 склянки) і варіть близько 15-20 хвилин. Вийміть пакетик із каструлі, дайте стекти воді. Відкрийте пакетик по лінії відриву та викладіть крупу на тарілку.

Дрібну крупу (наприклад, пшоно і гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду крупу крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч. Взагалі дієтологи радять ніколи не вживати без попереднього замочування крупи, що містять глютен, – овес, жито, ячмінь, пшеницю.