Як їдять листя норі?

Норі називають вид червоних водоростей, які вживають у їжу. Для отримання темно-зеленого кольору їх подрібнюють та висушують на спеціальній бамбуковій сітці. Готові листи використовують у приготуванні страв. Переважно для ролів, суші та онігірі – японських пиріжків.

Найзручніше нарізати лист норі ножицями, склавши в кілька разів, щоб виходили тонкі смужки. Краще посипати салат водоростями прямо перед подачею – інакше вони миттєво намокнуть. У цьому випадку можна використовувати не лише класичні норі без додаткових смаків, а й приправлені – васабі, чилі, кунжутом.

Користь водоростей норі Цей інгредієнт є основою багатьох страв Країни сонця, що сходить. Його використовують для приготування ролів та суші, продукт можна, можливо зустріти й у деяких салатах, і навіть супах. У суші норі несе користь не тільки практичну, будучи незамінною скріплюючою основою продуктів.

Норі для приготування суші та ролів перед приготуванням злегка змочують розчином з води та оцту – достатньо пару помахів пензликом по поверхні водорості. Щоб загорнути сформований рол у норі кладіть листок так, щоб блискуча сторона виявилася зовні страви.