Як їдять паростки сої?

Паростки сої особливо гарні в салатах, овочевих та м'ясних стравах, приготованих методом швидкої обсмажування, як гарнір у супах. Можна навіть використовувати проростки сої як інгредієнт у складі овочевих соків або смузі. Не забудьте видалити з проростків оболонки бобів, що залишилися, вони грубі і несмачні.

Проростки сої викладіть з пакета на друшляк, промийте проточною водою. Бланшуйте в окропі до розм'якшення, так вони стають приємними на смак, залишаються хрусткими, у них зберігаються вітаміни. Після цього їх можна використовувати в супах, салатах, як гарнір.

Пророщування в скляній банці Все дуже просто – ви промиваєте вибране насіння, кладете його в банку і заливаєте водою так, щоб вона покривала його зверху. Шийка банки накриваєте марлею або дрібною сіткою і закріплюєте її гумкою, залишаєте банку на ніч. Вранці зливаєте воду, що залишилася, і промиваєте насіння.

Соя використовується в приготуванні найрізноманітнішої їжі: тофу, соєвого молока, замінника м'яса та молочного, кондитерки. У сирому вигляді соя отруйна, тому обов'язково потребує термічної обробки або ферментації.