Як є рикотта?

Додайте в рикотту терті трави, спеції, прянощі та сміливо можна намазувати сир на хліб замість олії. Ніжний вершковий трохи солодкуватий сир ідеально підійде «на третє» або послужить легким сніданком. Подвійно смачніше, якщо до нього додати джем, ягоди, какао або тертий шоколад, мед.

Свіжу ж рікотту можна, можливо використовувати у багатьох стравах. Його додають у чізкейки, пасту, соуси, лазанню, піцу, м'ясні пироги, солодку випічку, десерти.

Одним із видів італійських молодих сирів є Рікотта. За консистенцією він нагадує сирний крем з дещо відчутним солодкуватим вершковим смаком. Цей незвичайний смак робить його інгредієнтом для різних блюд, таких як ніжні десерти, паста, піца, лазіння.

Рікотта – Традиційний італійський сироватковий сир білого кольору, зернистий за структурою і ніжний за консистенцією. Завдяки лактозі він має прісний, але трохи солодкуватий смак. Рікотта відрізняється низьким вмістом жиру та великою кількістю білків, кальцію, фосфору та цинку.