Як є устриці відкриті?

У ресторанах устриці зазвичай подаються вже у розкритих раковинах, а їсти їх пропонується особливою вилкою з трьома зубцями, без використання ножа. Збризнувши соком лимона, м'ясо устриці підчіплюють вилкою, вмочують у соус і відправляють у рот..22 Mar 2021

На ліву руку надягніть печатку і візьміть нею устрицю. Тримайте її так, щоб плоска стулка була зверху. Вставте ножа між стулками і повертайте, поки не почуєте клацання. Після цього акуратно проведіть лезом ножа у центрі устриці, щоб підрізати м'яз, який тримає стулки.

Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці і не розрізниш відтінків смаку. Відправивши до рота молюска разом із устричним лікером, не поспішайте відразу ковтати.

15 хвилин – Коли відкривають устриць? – Відкрита устриця живе не більше 15 хвилин, тому розкривати її потрібно перед подачею на стіл. Інший важливий момент – ніжка, якщо її не зрізати, устрицю неможливо буде випити. Це досить міцний м'яз, з яким не так просто впоратися.