Як інакше називають грінки?

Ґренкі (також грінки-сухарики, крутони від фр. croûton) — загальнопоширена назва виробу зі скибочок свіжого або черствого хліба, обсмажених з олією на сковороді, деку або в спеціальних кухонних пристроях побутового та промислового призначення (шафи, тостери та інші).

[НКРЯ] ◆ А грінка в нашому ресторані називається крутон. Це такий самий підсмажений шматочок хліба, тільки грінка не може коштувати 8 доларів, а крутон може.

Солодкі грінки
Основніпшеничний хліб, молоко, яйця, цукор
Можливіолія (тварина, рослинна), мед, кленовий сироп
Споріднені страви
В інших кухняхамер. Французькі тости, вик. торріха, латин. рабанада, угор. букаса

У Росії смажений хліб у яйці називають грінками, у Німеччині – Arme Ritter, у Франції – Pain Perdu, а в США – French Toast. Як і назв, варіантів приготування грінок дуже багато: з травами, сиром, яйцем, часником, цукром.