Як їсти копчену салаку?

Відриваємо голову (разом з нею кишочки), потім плавнички, очищаємо від луски та їмо! М'яско добре відходить від хребта, жодної кісточки не попадеться!

Для цього рукою надривають салаку за зябрами з боку живота. Потягнувши знизу, витягують кишку. Голова залишається прикріпленою зверху і така риба виглядає красиво під час подачі. Усередині залишається ікра або молоки, і смажена таким чином риба буде соковитішим, смачнішим.

М'ясо копченої салаки містить амінокислоти. Також салаку багата на жирну кислоту омега 3, яка перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань і зменшує рівень холестерину в крові.

Смажена на сковороді салаку хороша по-своєму. Потрошити її не треба і смажити потрібно буквально хвилини, інакше легко пересушити. Прекрасна та копчена салакуАле є її краще на Балтиці: там її коптять відразу після вилову і подають на стіл прямо з коптилки.