Як карамелізувати овочі для салату?

Будь-який цукор при нагріванні перетворюється на карамель. Чим більше суміші цукрів глюкози, що нагрівається, тим довше карамель залишається рідкою. Точно дозуючи внесення глюкози, можна отримати карамельну масу будь-яких необхідних густоти та в'язкості. Особливо часто техніку карамелізації використовують у кондитерській справі.

Карамелізація – Процес хімічного перетворення цукрів при нагріванні з утворенням великої кількості мономерних та полімерних продуктів.

У чавунній сковороді розтопіть олію та мед/цукор. Додайте реберця і обсмажте з усіх боків до утворення скоринки. Якщо ви обираєте яловичину або віддаєте перевагу більш запеченому м'ясо, реберця можна готувати в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10 хвилин.