Як користуватися посудом із глини

У глиняному посуді готувати можна тільки в духовці, російській печі або мікрохвильовій печі. Посуд із глини не витримує відкритого вогню. Не ставте її на газову та електричну плиту. Якщо посуд без глазурі, мити його в посудомийній машині не можна.

Як використовувати глиняний посуд уперше?

Перед першим використанням можна замочити горщик або казан у прохолодній воді з-під крана. Вода має покривати глиняне виріб цілком. Щоб глина добре просочилася водою, залиште глиняний горщик чи іншу глиняний посуд у воді на годину.

Як правильно запікати у глиняному посуді?

Глина – природний натуральний матеріал, вона переносить різкого перепаду температур. Тому ставте страви лише у холодну духовку: 180-250 градусів – рекомендована температура для керамічного посуду. Пам'ятайте, що триваліший час приготування, тим нижча повинна бути температура.