Як маринувати помідори у трилітровій банці?

Кількість оцту на одну 3літрову банку помідорів для класичного варіанта: 9% розчин – 2 ст. ложки; 70% оцтова есенція – 1 год.

Зокрема, у банку плоди тріскаються. Так, від тріщин захистити може одна проста процедура. Перед тим, як відправляти овоч у банкутуди потрібно залити гарячий маринад і залишити його на деякий час. Крім цього, маринад/розсіл потрібно заливати та виливати зі банок поступово та у кілька етапів.

Накрийте баночки металевими кришками, поставте їх у каструлю, залийте водою, щоб вона доходила до плічок банок. Щоб банки не луснули під час стерилізаціїНа дно каструлі покладіть маленьку тканинну серветку. Після закипання простерилізуйте банки протягом 10-12 хвилин.