Як мчать павичі?

Для розведення містять одного павича на кожні 5 пав. До кінця літа хвостове пір'я павича випадає з-за линяння, і сезон розмноження для нього завершується доти, поки хвіст не відросте знову. Після парування самки починають відкладати яйця щодня протягом шести-десяти днів, а потім сідають на них.03 Jun 2020

Інкубація яєць Температура інкубації – +37,2-37,7 ° C, по сухому термометру, і +28,9-29,4 ° C – по вологому термометру. Для інкубації використовують лише свіжі яйця – Не старше 10 днів з моменту відкладання. Яйця пави можна підкладати під качку чи курку. Пави висиджують пташенят двічі на рік.

З м'яса цих птахів готували страви для гурманів. Але поступово у Європі павичі були витіснені індичкою. Тому їх почали утримувати переважно для краси, а не для їжі. М'ясо павичів і сьогодні вважається делікатесом.

Якщо збирати яйця регулярно, то пава може знести до 30 яєць за сезон.