Як мити горщики для запікання?

Перед вживанням горщики миють рідким засобом для миття посуду. Дротова мочалка і грубий йорж можуть подряпати горщик. Тому краще використовувати для очищення глиняного горщик м'яку губку. Зберігати горщики потрібно завжди відкритими – щоб уникнути появи неприємного важкого запаху.

Такі горщики необхідно замочувати у воді перед тим, як поставити їх у духовку. Зате страви в них виходять соковитими та м'якими, приготованими на пару. Після використання ці горщики необхідно промити водою без засобів для чищення і добре просушити (або навіть прожарити в духовці).

Також, глиняні горщики без глазурі прийнято гартувати після використання, щоб уникнути виникнення цвілі та неприємного запаху. Адже частки їжі можуть застрягти у пористих стінках глиняного горщика. Після приготування їжі горщик необхідно промити. Мити глиняний посуд без глазурі можна, можливо за допомогою жорсткої губки.