Хінкалі неодмінно їдять «руками», вони не розрізаються столовими приладами, щоб бульйон, що знаходиться всередині, не випливав на тарілку. Виріб потрібно взяти за «хвостик/ніжку», перевернути мішечок догори, надкусити і насамперед випити з нього бульйон.
Як не можна їсти хінкалі?
«Хінкалі – це самодостатня страва, їх не можна їсти гарячими, оскільки бульйон, що знаходиться всередині, може спричинити опік. Вони мають трохи охолонути», — зазначає Мамія Джоджуа. Однак повністю дати їм охолонути не можна, інакше страва втратить свій смак.
Чому не можна їсти хвостик у хінкалі?
Це з тим, що хінкалі варять близько 10-15 хвилин. Часу достатньо, щоби довести до готовності самі хінкали. Але товсті хвостики зі складок тіста залишаються сирими. Тому їх заведено залишати на тарілці.