Сіль має більш матовий вигляд, оскільки її крихти поглинають багато світла. Цукор може мати відтінок бежевий. Є й сорт продукту, що за кольором називається коричневим цукром. Якщо сіль має відтінок, то він сірий.6 травня 2016 р.
Який колір у цукру та солі?
Фізичні властивості речовин
Речовини | Агрегатний стан | Колір |
---|---|---|
Кухонна сіль | тверда | біла |
Цукор | твердий | білий |
Деревне вугілля | твердий | чорний |
Залізо | тверде | сріблясто-сіре |
Чому не можна відокремити цукор від солі?
Але випарувати цукор кип'ятінням важко. Сіль існує у розчинах у вигляді іонів Na+ та Cl-, не здатних ні на що розпастися. З'єднатися вони можуть лише у кристали солі. При кип'ятінні цукру починається карамелізація сахарози з утворенням сотень речовин.