Як можна відрізнити сіль від цукру

Сіль має більш матовий вигляд, оскільки її крихти поглинають багато світла. Цукор може мати відтінок бежевий. Є й сорт продукту, що за кольором називається коричневим цукром. Якщо сіль має відтінок, то він сірий.6 травня 2016 р.

Який колір у цукру та солі?

Фізичні властивості речовин

РечовиниАгрегатний станКолір
Кухонна сільтвердабіла
Цукортвердийбілий
Деревне вугіллятвердийчорний
Залізотвердесріблясто-сіре

Чому не можна відокремити цукор від солі?

Але випарувати цукор кип'ятінням важко. Сіль існує у розчинах у вигляді іонів Na+ та Cl-, не здатних ні на що розпастися. З'єднатися вони можуть лише у кристали солі. При кип'ятінні цукру починається карамелізація сахарози з утворенням сотень речовин.