Як можна вживати насіння гірчиці

Гірчичні насіння можна потовкти, розвести водою та оцтом і отримати звичайну кулінарну гірчицю. А можна, можливо не товкти – обсмажити на сухій, трохи підмасленій сковороді і додавати в соуси, чатні, повідомляючи їм м'яку гостроту. Крім того, після варіння гірчичні зерна приємно лопаються на зубах.

Як можна використовувати насіння гірчиці?

Зерна використовуються для консервування грибів та овочів, а також як приправа у приготуванні м'ясних страв та гарнірів. Зерна можна потовкти і отримати таким чином звичайну гірчицю. Обсмажені зерна додають до соусів. Також із насіння роблять гірчичну олію для смаження та заправки страв.

Як правильно їсти гірчицю?

Традиційно гірчицю подають до столу як приправу та ароматизатор до холодних та гарячих м'ясних страв, використовують при приготуванні вуличних страв з сосисками або ковбасками.. Гірчиця використовується як компонент при приготуванні соусів, у тому числі голландського соусу та майонезу.