Як називається горілка з винограду?

Кизлярка – Виноградна горілка родом з Кавказу. Її роблять у Дагестані, у місті Кизляр на основі виноградної макухи, кісточок, гребенів, іноді використовують і фруктово-ягідну сировину. Після дистиляції її витримують до півтора року в дубових бочках, що надає напою подібність до коньяку.May 19, 2020

Найбільш очевидна відмінність: місце виробництва Граппа – це напій, який може вироблятися лише в Італії. Якщо бути зовсім конкретним, то батьківщиною грапи є Північна Італія. Чача — це, як неважко здогадатися, напій із Кавказу.

За своєю методикою виробництва грапу можна назвати родичкою коньяку чи бренді. Але в відмінність від цих напоїв італійську горілку роблять на основі макухи, а не вина. Етапи виробництва напою приблизно такі: Виноградну макуху відокремлюють від гребенів.

Можна зустріти чачу, виготовлену на основі інжиру, аличі та навіть мандаринів. Тут строгих правил немає, є лише традиції. Якість напою перевіряють небезпечним кавказьким способом: вмочують палець у чачі та підпалюють. Якщо спирт прогорів і не обпалив палець, то напій готовий.