Як називається собаче м'ясо?

Складно точно встановити, коли саме собака став «другом людини».

У звареному вигляді собаче м'ясо найбільше схоже на яловичину чи м'ясо козеня. Тільки воно значно більш сухе та волокнисте. Тому собаче м'ясо замочують у маринадах та трав'яних настоях для м'якості. Щоправда, все це стосується лише м'яса спеціальних собак, вирощених для споживання.

Так, споживання собачатини як м'яса «нечистої тварини» заборонено в іудаїзмі та ісламі. У відповідь на критику зоозахисників любителі собачатини стверджують, що різниця між худобою та свійськими тваринами є суб'єктивною і що ні ніякої різниці у споживанні м'яса різних тварин.

До «кядя» зазвичай додається «хе» – невеликі шматочки м'яса, перемішані з цибулею та спеціями. Так виглядає «хе» та спеції, які подають до бульйону з м'ясом собаки у кафе. До речі, на смак м'ясо собаки практично нічим не відрізняється від яловичини, тому людині, яка не знає, досить важко її розпізнати.