Як називається в'ялене м'ясо зі спеціями?

Борц) – в'ялена вирізка із різних видів м'яса. Бастурма є традиційною стравою кочівників – тюрків та монголів. Спочатку основною сировиною для бастурми у кочових народів служила конина. Під час походів воїни Чингісхана харчувалися зразковим аналогом бастурми під назвою борців.

Пастрома Пастромий називають м'ясо, яке спочатку маринують у сольовому розчині з спеціями, а потім запікають або коптять. На відміну від бастурми, це вже термічно оброблений продукт, і він походить з колишніх територій Румунії та Бессарабії. Пастрому роблять із різного м'яса — яловичини, свинини, баранини та навіть птахи.

На свята або просто так можна себе побалувати та приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах. До того ж, в'ялене м'ясо зберігається набагато довше свіжого.Усього існує 3 способи в'ялення м'яса:

  • мокрий;
  • сухий;
  • комбінований.

17 Sept 2022

Хамон (ісп. jamón «окіст») – іспанський національний делікатес, сиров'ялений свинячий окіст.