Як обробити гриби?

Все, що лишилося на столі, треба почистити. У маслюків і сироїжок ножем треба зняти покривну плівку, під якою захований білий капелюшок. Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки.20 Sept 2017

Відразу після збору потрібно видалити налиплий мох, траву, землю руками, швидко ополоснути зібране під краном, а після розкласти печериці сушитися. Якщо гриби були куплені в магазині, їх краще або почистити, знявши шкірку, або промити під струменем води, ввібравши залишки вологи сухою ганчіркою або серветкою.

Спочатку довести до кипіння в одній воді, потім злити її та налити нову, після чого варити 45 хвилин. Маслюки варяться протягом 30 хвилин. Воду, в якій вони варяться, слід трохи посолити. Благородні білі гриби потрібно варити не менше 40 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворюється на поверхні.

Кожен вид грибів маринують окремо та за розмірами. Підберезники та подосиновики перед варінням обдають окропом (5-10 хвилин), потім промивають холодною водою (це оберігає маринад від почорніння).