Солоний папороть необхідно добре вимочити в прісній воді, щоб видалити зайву сіль (гіркоти в правильно засоленій папороті бути вже не повинно). Вимочують зазвичай годин 12-15, змінюючи воду якнайчастіше.
Замочіть у воді, потім хутро добре зніматиметься. І швидше так чиститься. Так ви його відварите і промийте в холодній воді, ось все хутро і зійде (завжди так робимо). Після того як відваріть, трохи вимочіть (хоча б ніч бо гіркий буде).
Поки що тільки замочив, 2 дні вимочується, потім у сіль.На зиму солю так.
- етап Сіль з розрахунку 40% до к-ву папороті. …
- етап РОЗСОЛ ЗЛИТИ Папороть знову перекладаємо сіллю, але вже з розрахунку 10%.