Як очистити духовку перед першим використанням?

Перед початком експлуатації внутрішні поверхні нової шафи необхідно протерти вологою серветкою, а листи, рожни та інші аксесуари ретельно вимити. Потім помістіть знімні комплектуючі в духовку для прожарювання. Oct 8, 2018

Перший запуск слід здійснювати «в неодружену»: із встановленими деками і без продуктів. Духовий шафа при цьому потрібно добре прожарити на максимальній потужності. Після цього необхідно відчинити дверцята і увімкнути витяжку для швидкого видалення диму, що може утворитися при згоряння консерваційного мастила.

Не турбуйтесь: якийсь «новий запах» цілком нормальний. Якщо ви хочете швидко позбутися дивного запаху, що надходить з нового рекомендуємо почати з витирання приладу вологою тканиною. Також допомагає нагрівати духовку на верхньому/нижньому нагріванні протягом 30 хвилин при 250 °C.

Змішайте 1/2 склянки рідкого мила для посуду з 1/2 склянки харчової соди та 1/4 склянки білого оцту. Змішайте все воєдино і нанесіть по всій духовці за допомогою старої зубної щітки або абразивної губки. Тепер дайте розчину можливість увібратися, зачекайте ніч і наступного дня протріть губкою з чистою водою.