Як охолодити червоне вино?

Червоне: 10-18 °С. Найкращий спосіб охолодити вино. поставити його у цебро з льодом. Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10–15 хвилин. Також можна поставити пляшку в холодильну камеру, але не більше ніж на 30-40 хвилин.Aug 6, 2020

Якщо охолоджувати червоне вино, то його смак може здатися трохи кислішим, ніж слід. При цьому білі вина при кімнатній температурі поводяться дещо «мляво», їх смак недостатньо яскраво виражений.

Порада від команди кухарів та кулінарних редакторів America's Test Kitchen: намочіть кухонний рушник у холодній воді, оберніть їм пляшку вина і в такому вигляді відправте в холодильник (у морозилку вина відправляти не радять). Ідеальна температура для білого вина – приблизно 10 °C, для червоного – близько 18 °C.

Зважаючи на це правило, можна сказати, що одні червоні вина потребують значного охолодження, інші ж, навпаки, розкриваються за вищої температури. Так, легкі червоні вина перед вживанням охолоджують до 12-14 °С. Вина із середнім тілом рекомендується охолоджувати до 15-16 °С.