Як остудити бісквіт, щоб він не впав?

Щоб бісквіт не опал, його остуджують у формах. Потім перевертають на решітку, таким чином бісквіт поступово остуджується з усіх боків. Після того, як готовий бісквіт остудився, його можна загорнути у харчову плівку та відправити в холодильник на ніч.

Усередині духовки залишаємо корж не довше, ніж 15-20 хвилин. Інакше високий шанс зіпсувати десерт. В рівній мірі він може пересохнути, так і розмокнути від конденсату.

Якщо ви хочете швидко остудити корж, то не потрібно виносити його на балкон, тим більше в мороз. Просто регулярно перекладайте бісквіт на охолоджений посуд чи обробну дошку. Також при охолодженні коржа на решітці ви можете скористатися вентилятором, щоб створити більш прохолодний потік повітря для циркуляції.

Охолоджувати випічку при кімнатній температурі. Після духовки поставте бісквіт прямо у формі на решітку. Зачекайте 10 хвилин, пройдіть ножем по краю виробу і переверніть форму вгору дном на ґрати. Зніміть форму та пергамент, залиште бісквіт до повного остигання.