Як підготувати курагу до вживання?

Курагу промивати треба! У тому випадку, коли курагу обробляли діоксидом сірки (зовні вона яскрава, чиста) – необхідно більше часу та зусиль, щоб правильно промити. Замочуємо курагу на 30 хвилин у воді кімнатної температури та ретельно промиваємо під проточною водою. Готово! Тепер курагу можна сміливо їсти!

Експерти радять не заливати курагу окропом — внаслідок цього вона може втратити всі свої лікувальні властивості. З цієї причини варити курагу теж не варто.

Класичний передбачає їх замочування на півгодини у теплій воді. Діоксид сірки за цей час розчиняється та переходить у воду. Потім її треба злити, а сам продукт промити під струменем води ще раз. Можна залити сушені фрукти на десять-п'ятнадцять хвилин холодною водою.

Як правильно вживати курагу Після замочування та промивання курагу можна подавати на стіл як корисний десерт або перекус, додавати в різні страви, готувати з неї компоти, киселі та ін. Бажано обійтися без термічної обробки, що руйнує частину корисних речовин.