Сковороду необхідно спочатку ретельно вимити, просушити, потім прожарити з кам'яною сіллю (поки сіль не набуде сірого кольору), потім добре змастити всю поверхню, включаючи борти, маслом і прожарити на плиті або в духовці приблизно годину.
Є кілька простих правил, які продовжать життя вашого сковороді.
- Спочатку вимийте нову посуд м'якою губкою з рідким миючим засобом у теплій воді, висушіть.
- Далі протріть внутрішню поверхню невеликою кількістю олії.
- Розігрійте сковороду до робочої температури (буквально хвилину).
Як розжарити сковороду сіллю. На дно насипають 3 см їдальні солі. Ставлять на плиту, нагрівають на середньому вогні. Скільки гартувати сковороду? Приблизно 30 хвилин.