Як підсушити чорну смородину?

Для цього ягоди смородини потрібно розкласти невеликими порціями між двома шарами натуральної тканини і помістити на блюді в піч. Час сушіння займає близько двох хвилин. Якщо ягоди не просушилися, час можна додати, але сушку все ж таки краще розбити на періоди, і, не рідше, ніж через 30 секунд, перевіряти їх на готовність.

Сушіння ягід на повітрі Застеліть пергаментний папір і викладіть ягоди рівним шаром. Винесіть піддони на балкон або горище, і накрийте ягоди шаром марлі. Періодично перемішуйте ягоди на піддоні. Як тільки ягоди добре підсушаться, завершіть процес у духовці, попередньо розігрівши її до 55°С.

Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога. Під час сушіння важливо стежити, щоб ягоди не підгоряли, не пересохли і не злиплися, помішуючи їх дерев'яною лопаткою.

Викласти на лотки в один шар і дати стекти зайві води (близько 10 хвилин). увімкнути сушарку овочів та фруктів, встановити температуру на 55 С. Встановити лотки на базу сушарки. Через 45-48 годин вимкнути сушарку.