У середньому на свіжому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Як в'ялити рибу взимку на морозі?
- Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
- Використовуючи великі соляні кристали, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
- Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.
Feb 2, 2018
Рибу потрібно укласти в ємність шарами, пересипаючи сіллю кожен шар. Витрати солі приблизно 500-700 гр на 5 кг риби. Сіль, будучи консервантом, не дає рибі зіпсуватися. жарі, її не повинно бути достатньо, ніж більший розмір рибитим більше солі їй потрібно, зайву солоність потім можна вивести за допомогою вимочування.