Найпопулярніший варіант обмазування тіста – яйце. До справи може піти злегка збите ціле яйце з додаванням 1 столової ложки молока (можна і не додавати), а також 1 жовток або 1 білок. Сам жовток в результаті дасть більш золотисту скоринку, а білок — хрумку і ламку, але бліду скоринку.
Як отримати рум'яну скоринку на пирозі?
Чим змастити після випічки
- Розтопленим вершковим маслом. Це надасть виробам із тіста блиск, вершковий аромат та присмак.
- Рослинним маслом без запаху – тоді їх рум'яна скоринка буде апетитно блищати.
- Сиропом – дає глянсову поверхню. …
- Молоком – пом'якшує скоринку.
- Водою – також робить скоринку м'якше.
Як зробити золоту скоринку на тесті?
Щоб скоринка вийшла золотистою і хрусткою, змастіть її вершковим маслом.