Як пити пиво Гіннес капсулою?

Азотна капсула поміщається в банку перед закриттям та наповнюється азотом. Через невелику дірку всередину кулі потрапляє невелика кількість пива. Коли банку відкривають, тиск різко падає, азот у капсулі витісняє пиво у банку. Кулька починається пересуватися банком, спінювання напій.

Guinness Draught повинен подаватися при досить низькій температурі 6 °C, а Extra Cold Guinness за температури 3,5 °C. Виробник рекомендує пити пиво так, щоб піна залишилася на верхній губі для кращого смаку.

У ньому міститься азот. Пиво потрапляє у капсулу через невеликий отвір, а сама капсула створює всередині банки тиск. Коли ж банку відкривають, тиск падає, пиво з капсули потрапляє назад до банку. І виходить, що перемішується звичайне пиво і пиво, наповнене азотом капсули – Утворюється стійка піна.

Головне призначення азотної капсули полягає в тому, щоб при відкритті банки і переливанні пива в ємність зверху утворювалася стійка і пишна пінна шапка, як при розливі.