Як правильно засолити скумбрію в домашніх умовах?
На дно пластикового або скляного контейнера висипте ложку солі, покладіть перець і розкришіть лавровий лист. Сіль, що залишилася, змішайте з цукром і натріть ними скумбрію всередині і зовні. Викладіть рибу в контейнер, щільно закрийте кришкою. Заберіть у холодильник на 2–3 дні.
Скільки часу солити скумбрію шматочками?
Скільки часу солити скумбрію?
- Якщо у вас риба на кістки та зі шкірою, нарізана шматками товщиною 2-2,5 см, їй достатньо простояти в солі 2 години при кімнатній температурі.
- Якщо немає кісток, а є пласти філе на шкірі – то від 1 до 1,5 годин (залежить від товщини філе).
- Якщо пласти філе без шкіри – достатньо 45–50 хв.