В основному рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матова сторона виявилася зовні. Нібито так фольга не відображатиме тепло від майбутнього жаркого.4 квіт. 2021 р.
Якою стороною фольги завертати м'ясо у фольгу?
Як правильно загортати продукти у фольгу?
- щоб риба, птиця або м'ясо приготувалися швидше, клади їх на глянцеву сторону або закривай зверху шорсткою;
- нежирні та сухі продукти теж запікай на глянцевому боці — так вони не пригорять, для жирних підійде матова;
Якою стороною класти фольгу до м'яса?
Глянцева сторона лише трохи більш блискуча, ніж матова, і відображатиме трохи більшу кількість тепла. Однак різниця температур настільки мала, що зрештою не буде жодної різниці між смаковими якостями курячого м'яса, запеченого у фользі глянсовою та матовою стороною нагору.