Як правильно обробити яйце в їдальні

Як обробляють яйця перед використанням?

Яйця потрібно мити перед застосуванням та варити не менше 10 хв з моменту повного закипання води. Не слід вживати яйця у сирому вигляді, яйця некруто або у вигляді глазурі. У жодному разі не використовуйте сирі яйця для приготування страв, які не піддаються термічній обробці.

Як дезінфікувати курячі яйця?

Технологія обробки така: яйця, обробляють у ваннах, у три етапи, у наступному порядку.

  1. У першій ємності – обробка теплим, 1-2% розчином кальцинованої соди, протягом 5-10хв. …
  2. У другій ємності – дезінфекція дозволеним дезінфікуючим засобом, розчином, згідно з інструкцією щодо його застосування.