Як правильно почистити оселедець для салату

Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта. Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе. Все, хребет з усіма великими кістками ми вилучили. І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо дрібні кісточки, що залишилися, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.30 дек. 2021 р.

Як швидко позбутися кісток у оселедці?

Спосіб 2

  1. Відріжте голову та хвіст. …
  2. Випатрайте оселедець. …
  3. Оберніть рибу харчовою плівкою або паперовим рушником і злегка постукайте об стіл. …
  4. Розкрийте оселедець, як книжку, і покладіть черевцем униз на дошку. …
  5. Якщо залишилися дрібні кісточки, висмикніть їх пінцетом.
  6. Знову переверніть філе і обережно зніміть шкіру.

Як чистити та різати оселедець?

З кожної половинки філе витягнути кісточки. Дрібні кісточки можна витягнути з допомогою пінцету. Черевце з дрібними кісточками можна відрізати. Отримане очищене філе оселедці розрізати на шматочки та оселедець готова до подальшого приготування та вживання.