Як правильно почистити відварену яловичу мову

Готову мову необхідно вийняти з бульйону і занурити у холодну воду. Це потрібно для того, щоб зняти жорстку плівку. Якщо цього не зробити і дати охолонути, зняти шкірку можна буде тільки, зрізавши її ножем. Гаряча мова, занурена в холодну воду, після охолодження чиститься легко.

Скільки варити язик і як його чистити?

Так, невеликий телячий приготується приблизно за 2 години. Субпродукт вагою кілограм-півтора відварюється приблизно 3 години, а двокілограмовий – в середньому 3?. Щоб переконатися, що страва готова, досить просто проткнути кінчик язика вилкою. Якщо зубці легко входять і виділяється прозорий сік – варіння закінчено.

Навіщо замочувати яловичу мову?

Замочіть мову на півгодини, щоб він вийшов більш ніжним та м'яким. Відваріть м'ясо у воді без солі – всім відомо, що солити язик краще в готовому вигляді.