Стандарт 1.: На лівій руці тримаємо піднос, правою рукою, подаємо страва гостю, що сидить ліворуч, злегка повернувши його (що б не перевернути). Праворуч, що сидить гостеві подаємо страва лівою рукою, перекладаючи тацю в праву руку. Ви підходите праворуч від гостя і правою рукою виставляєте страва перед гостем.
Як подають страви на стіл?
Офіціант повинен стояти праворуч від гостя, тримаючи у правій руці пляшку так, щоб її етикетка була звернена до гостя. Після напоїв офіціант отримує та подає послідовно холодні закуски, гарячі закуски, супи, другі гарячі страви, а потім десерт..
Які страви подають перші?
Черговість подачі страв в ресторані
- 1-а черга: холодні закуски (салати тощо), напій
- 2-га черга: перше страва
- 3-я черга: друге страва
- 4-я черга: десерт