Як правильно проростити солод для віскі

Як проростити солод для віскі?

Солод для віскі – це пророщене зерно, коли паросток в 1,5-2 рази довший від зерна. Щоб так проростити зерно, треба зерно пшениці або ячменю помістити в глибоке відро і промити несильно гарячою водою, сміття спливе – його зливаємо. Замочуємо зерно у теплій воді на 10-12 годин.Похожі

Скільки днів пророщувати солод?

Тривалість пророщування ячменю – 6-7 днів, жита – 4-5 днів (Остання доба жито не поливають водою). Готовність визначають за розміром паростка (корінець). Для житнього солоду довжина паростка не повинна перевищувати довжини зерна, для ячмінного нормою вважається корінець, який довший від зерна в півтора-два рази.Похожі